Betyg: 2.6

Jag lever med en sjukligt svartsjuk partner, kille, tjej som vill kontrollera mig

relationslabbet

Här är några idéer som kan hjälpa dig att lindra din partners svartsjuka.
Det kan hjälpa dig att se av delar av din partners svartsjuka som ett kvitto på hans/hennes starka känslor för dig. Om din partner inte värderade ert förhållande skulle du inte ha detta problemet. Är din partner svartsjuk? testa här

 • Var aktiv och prata istället för passiv.
 • Försök förstå och stötta dina partner.
 • Se till att vara kontaktbar om din partner vill det inom rimliga gränser.
 • Var vaksam på ditt uppförande - om du vet av erfarenhet vet att vissa saker sätter igång din partners svartsjuka var praktisk och ändra dem om du inte gör våld på dig själv.
 • Hjälp till att bygga upp din partners självkänsla och tillit till sig själv.
 • Håll ingångna överenskommelser. Om du har lovat att undvika att träffa din före detta på kvällen så håll ditt löfte.
 • Var lite extra uppmärksam genom att berätta för din partner hur mycket du älskar henne/honom.
 • Ge komplimanger och prata om den underbara framtid som ni skall ha tillsammans.
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

Bara för att det här står lite tips på vad man kan göra för att underlätta för sin partner om hon/han är svartsjuk, så innebär ju inte det att det bara är man själv som ska göra något. Utan såklart båda två. Men jag tycker självklart att man ska hjälpas åt. En person som är svartsjuk, har ofta dålig självkänsla, och ska inte behöva gå omkring och känna det som att det "är fel på honom/henne" ..att hon/han måste ändra på sig. I ett förhållande så är man två stycken, och man påverkar varandra. Om jag lever med en kille som är svartsjuk, så kan det ju faktiskt vara så att det finns saker som jag gör, som för honom känns tungt. Småsaker som jag mycket väl skulle kunna göra annorlunda, för att göra det lättare för honom. Och de saker som de skrivit här ovan är ju saker som borde vara självklara i alla förhållanden, oavsett om någon är svartsjuk eller inte. Så det är ju inte direkt några orimliga krav som ställs på en, bara för det. Utan helt enkelt att man är omtänksam och förstående, så att hon/han känner sig trygg och älskad. och det skadar ju aldrig att visa lite extra kärlek och omtänksamhet ..det gör ju inte direkt ont.
Anna
2010-11-08 15:25:15


vilken skit. problemet ligger ju nästan aldrig i partnerns beteende, utan i den svartsjukes. så hur "bra" man än beter sig mot den som är svartsjuk, hjälper det inte då det är ett inneboende problem i den svartsjuke som denne måste reda ut.

2010-09-26 12:20:42


Du var en dum jävel som har skrivit det här. Bara för att du är toffeln i ditt förhållande så betyder det väl inte att alla andra är det. - Den svartsjuke
Idiot
2010-09-16 17:36:37


bra vore om det fanns tips på hur man ska bete sig mot en mycket svartsjuk man. För att rädda sig själv
anna
2010-09-08 09:33:02


Till en början kan det vara bra att partnern följer sin svartsjuke partners regler om de inte är alltför absurda, det är bra att vara stöttande, ge komplimanger och lyssna och vara ärlig, men under förutsättningen att den svartsjuke partnern erkänner att den är svartsjuk, söker hjälp för det och får hjälp att bygga upp sin självkänsla så att denne slutligen succesivt kan lätta på reglerna mer och mer. Det gäller att partnern håller sig lugn och har tålamod att vänta på att sin älskade, svartsjuke partner slutar vara överdrivet svartsjuk. Så tycker jag. Om partnern däremot tar stor skada, mår allvarligt psykiskt dåligt av det och inte tycker det är värt besväret så ska partnern självklart inte stanna kvar i förhållandet.
Lilla My
2009-08-23 21:44:47


håller med elin k till fullo... det är inte den som blir utsatt för svartsjuka som ska ändra sig... det känns inte riktigt rätt att man ska behöva foga sig efter ett beteende som är ett problem! Binder man inte mer ris åt egen rygg då?
anomym
2009-04-17 01:29:04


Kasst....man får känslan av att du som utsatt ska ändra ditt beteende fast det egentligen är den svartsjuke som behöver ändra sitt sätt....
Elin K
2008-09-29 13:29:42


grym!!
elin
2008-05-10 19:46:48


åtta + ett = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
  terapiutbildning och coahing NLP kurser 
  Annons
  It support?
  it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
  Vi fixar det åt dig!